Sider

12 november 2012

Herr Ekspander

Jeg vil ha ny pupp!
 Jeg ringte Riks'n nå og forhørte meg om 10 ledige operasjonsplasser som St.Olav hadde ringt Rikshospitalet om; de ønsket 10 pasienter derfra. Men som jeg trodde så var det kun for passende DIEP-pasienter og ikke ekspander som jeg skal ha. Men greit å ha spurt, nå vet jeg.
Jeg sa selvfølgelig med påtrykk at jeg er tilgjengelig for operasjon når som helst fordi jeg ikke jobber akkurat nå og at jeg gjerne ville stå på kort-varsel-liste ved avlysninger som hun nevnte (rart det finnes i dette kø-opplegget) og hun skrev meg opp og sa at de skulle diskutere meg og se om det var noe slikt som passet for meg. Jeg kunne ikke få komme fra en dag til en annen som noen får lov til, fordi protesen min må bestilles opp først og det tar noen dager. Men det var absolutt en mulighet og hun noterte telefonnummeret mitt. 
Jeg skulle uansett settes opp etter jul, sa damen - og da skulle hun også sjekke om jeg kunne settes opp på St.Olav for de ville få ledige plasser der da også.
Hyggelig kontor å ringe til altså! Hver eneste gang. Og hun bekreftet også at hvis jeg blir operert på Riks'n så kunne jeg nok helt sikkert få ta påfyllingene mine i Trondheim slik at jeg slapp å reise opp og ned for dette. Fin-fint!
Det triste er at kirurgen som målte meg opp og jeg hadde min siste samtale med der borte, selveste Mr Plastic Fantastic, har tatt seg 1 års permisjon! Jeg likte hans forklaringer og vesen og operasjonsmetoder, tilliten var stor - så derfor føles dette litt dumt, merker jeg. Men jeg har fått forsikringer om at de 3 andre i teamet der opererer også etter hans metoder, de har alle jobbet tett sammen. 
Ekspander-metoden tar tid. Noe annet enn fra annet vev da man får se puppen med det samme etterpå. Ekspander-metoden tar vel nesten 1 år tilsammen...med påfyllinger, utskiftninger, brystvorte-laging og tilslutt tatovering. 
Men. Det er dette jeg vil, så sånn blir det!    

2 kommentarer:

 1. Bare ett spørsmål: Jeg ser at du har hatt stråling og at du skriver at du skal ha ekspander medtoden for å få nytt bryst. Jeg er i samme situasjon som deg, det vil si jeg er ferdig behandlet men ikke begynt å tenke så mye på nytt bryst. Jeg har fått forståelsen av at vi som er strål ikke kan bruke ekspander metoden, men må bruke DIEP som er et større inngrep. Er det noen grunn til at du kan få ekspander når du er strålt?
  Lykke til med å få nytt bryst!
  Kristine

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kristine, og takk for det!

   Om du kan få ekspander som strålepasient kommer an på hvor skadet huden er eller ikke etter strålebehandlingen din. Jeg var heldig og har fortsatt veldig myk og tøyelig hud - og ikke stram og brent hud. Derfor gav kirurgen meg lov til å ta ekspander.

   Jeg har vært ganske klar på at jeg ikke vil ha annen puppe-operasjon enn nettopp denne fordi jeg orker ikke mer tunge operasjoner og mer sykehustid enn det jeg må. Jeg syns DIEP er for stort inngrep for meg, og jeg orker ikke arret man får.

   En annen ting er at hvis man først tar DIEP og den operasjonen mislykkes på noe vis og man ikke får pupp som man ønsker så har man ingen andre alternativer igjen etterpå. Hvis man tar ekspander og dette ikke fungerer for din kropp, så har man alltids DIEP operasjon igjen etterpå, om man ønsker.

   Så, sørg bare for å bli mentalt klar for å bestemme deg for metode hos kirurg, jeg var ikke klar på mitt første møte sånn et drøyt år etter ferdig behandling, så jeg utsatte det 4-5 måneder til før jeg tok ny time hos kirurg. Da var jeg mer i form og bestemte meg for ekspander.

   Så - sånn er det!

   Masse lykke til du også!

   Karianne

   Slett