Sider

14 juli 2011

Veldig sant

Helene Madsen Skjemstad skrev dette i gruppen FRAMSNAKKING på Facebook; fint:

"Det er helt iorden å være egoistisk iblant. 

Mange mennesker svikter seg selv fordi de er redde for å virke egoistiske. Bare ordet egoistisk er nok til at det farer en strøm av skyldfølelse gjennom oss. Men vi er alle nødt til å finne en balanse mellom å ta vare på oss selv og å ta hensyn til alle andres følelser.

Vi er alle en del av et større samfunn. Ingen av oss er fri for ønsket om anerkjennelse fra andre. Mennesket er et sosialt vesen, og åpne forhold krever en viss porsjon gjensidig avhengighet eller samhørighet på det følelsesmessige området.

Det jeg snakker om her, er å bevare vår emosjonelle integritet, å være tro mot oss selv så vi ikke brenner oss ut. 

Det kan være fortere gjort enn vi aner."

...og aldri har det vel vært så viktig å være tro mot deg selv og dine behov som i tiden etter kreft!

2 kommentarer:

 1. Kjekt å lese at alle " etter-testene" dine har sett fine ut. Det må ha vært en lettelse å få vite før sommeren. Har lest meg gjennom innleggene dine som jeg har gått glipp av pga. ferie. Du er virkelig en tøffing som skriver så ærlig og beskriver så bra hva du tenker og føler. Kjenner meg igjen i dette med hukommelsesvikt - det er en veldig frustrerende bivirkning og vanskelig i sosiale settinger. Jeg slet mye med det rett etter behandling, men det har heldigvis avtatt i styrke med tiden.

  Keep writing - du er en inspirasjon for meg og veldig mange. Jeg har tipset om bloggen din til flere jeg kjenner. Du får ta det til deg :-)

  God sommer!

  SvarSlett
 2. Hei Kristin - tusen takk for en utrolig koselig tilbakemelding - den var veldig god å lese! :) Det er så koselig at du følger bloggen min, og gir tilbakemeldinger og tipser videre - det gjør det ekstra godt å dele og å være åpen også. Når noen andre kan få så mye ut av det jeg lirer av meg her :) Så tusen takk!

  Håper du har det bra - jeg er innom bloggen din daglig og titter - ikke så flink til å legge igjen kommentarer, men er ofte borti LIKER-knappen - flotte bilder!! En herlig hobby...

  God sommer til deg også!

  SvarSlett