Sider

10 mai 2011

Hverdags-lykke

Jeg er heldig. Jeg ser de små tingene.
Alltid. Uansett.

Jeg nyter det. Faktisk nyter jeg det så mye at jeg kan få sommerfugler i magen av de rareste ting. I de rareste settinger og øyeblikk. De varer kanskje en brøkdel av ett sekund. Men har så stor og varig verdi.

En liten ting, ubetydelig og usynlig for andre; kan sette igang kjedereaksjoner i tankesettet...tilslutt trigger de kanskje kreativiteten og planleggings-genet mitt. Og konsekvens-tenkingen min når nye høyder. Og da ser jeg lengre frem enn på lenge... Lysten bobler.

Ett par nye røde sko. Som man ikke hadde råd til. Eller trengte. Funnet i en butikk man ikke skulle innom fordi man ikke visste at den eksisterte. Skoene pratet. De bodde i vintage-himmelen. De trigget ideer om en bukse som ble for lite brukt. Som kunne passe til en veske jeg liker, som lå innerst i skapet og har ligget der for lenge.

Skoene pratet med fargen. Gav meg bilder av meg selv besøke nye steder. Meg selv antrukket i en fornyet selvtillit samt ett forsterket selvbilde. Meg selv utføre nye ting og takle nye utfordringer.

Skoene skal ta meg dit! Til min fremtid. Jeg vet ikke helt hvor det er enda.
Noen ganger er rød vintage-sko verdt hver eneste NAV-krone.

Midt på en tirsdag.
Uansett om man har ett eller to bryst.

6 kommentarer:

 1. Gratulere med nye sko. Husket mine første par røde sko som jeg fikk som barn, de ble nesten ikke brukt for de var for fine og skulle bare brukes til pent, og en dag var de for små.

  Derfor ta på deg skoene og selvtilliten og gå ut i fremtiden soem er i dag.

  SvarSlett
 2. Hei, utrolig interessant og givende å lese bloggen din. Når eneste plagen man har om dagen er noe så trivielt som pollen er det greit å få satt ting i litt perspektiv. Kos deg med skoene.

  Mvh Stian

  SvarSlett
 3. Takk! Kloke ord til ettertanke, Anonym... :) Leve i nuet, ta for seg av livet!

  Hei Stian, så hyggelig at du følger bloggen min, det setter jeg stor pris på!

  Perspektiv er fint. Men jeg er også veldig for å synes at alle problemer/plager er viktige for den det gjelder; enten de er små eller store. Så, selv om jeg har hatt kreft så har du lov til å klage over pollenplager :) Det sammenlignes ikke. Måtte pollenet dra et visst sted og du får en plage-fri vår :)

  SvarSlett
 4. Fin blogg og du skriver veldig bra:) Jeg sender deg et heiarop!

  SvarSlett
 5. Her har visst min kommentar blitt borte...

  Anonym: Tusen takk, det er nettpp det jeg tenker å gjøre.... :)

  Stian: Det er helt greit for meg at du sier du sliter med pollenallergi selv om jeg har hatt kreft ;) Jeg syns det er viktig å huske at alle problemer er viktige og store og irriterende og vanskelige for den det gjelder. Takk for at du følger bloggen min :)

  Kristin: Tusen takk!! Heia meg!! :)

  SvarSlett
 6. Har funnet hjelpemiddelet mot pollen for min del... kortisonsprøyte i skinka to ganger i året funker helt topp :)

  Stå på, likte bildebloggen din. Masse flotte bilder der :)

  SvarSlett