Sider

10 april 2017

Kjære kreftoverlever...

Hvordan vi "har det og tar det" etter kreftopplevelsen mener jeg har mye med både hvem vi er og hvor vi var i livet da det skjedde.

Kreft er like forferdelig uansett når og hvem det rammer, selvfølgelig, men det må være lov å si at det både kan oppleves verre og annerledes for en person i den yngre garden enn for en i den eldre. Kreft er jo ingen konkurranse i alvorlighetsgrad og senskader.

Men sett bort fra det fysiske og medisinske; om du er i en fase av livet hvor man verken har eid bolig, partner, jobb eller barn - så vil jo dette påvirke livet i en annen grad og retning enn om du hadde økonomisk stabilitet, en armkrok, avkom og et langt liv å se tilbake på. Ingen vil død før tida, dødsangsten tar grepet på gammel som ung.

Men hvordan vi opplever livet mellom fødsel og død har jammen mye med NÅR kreften rammet.

Det er stor forskjell på å være eldre og kunne se bakover på livet man har levd og det å være ung og se fremover på det livet man føler man ikke får. Slik har det vært for meg ihvertfall - det er for lett å henge seg opp i at man aldri rakk å få barn, aldri kom seg ut i jobb igjen og det å kverne rundt at AAP i 6 år ikke akkurat gir grunnlag for egenkapital til å få kjøpt seg bolig med kjæresten Vi kreftoverlevere vet hvorfor det er så lett å henge seg opp i alt det andre enn "lykken av å overleve".

Det er helt greit å ha det sånn! Vi har opplevd et traume eller flere, og mistet kroppsdeler og organer! Nei, så er vi ikke lykkelige og letta alle sammen - men aldri skal vi behøve å føle at det ikke er greit å ha det sånn.

Alle mennesker er formet og farget av hva livet gir oss, drit i å følge "lykke-malen" til "de andre" - fokuser på deg selv og din hverdag, og lær deg hvordan DU kan ha det best mulig. Fysisk, som psyskisk.

Den du er og det du gjør er bra nok!!

GOD PÅSKE   3 kommentarer:

 1. Hei! Har du mulighet til å skrive til på denne epostadressen? Jeg har bare et par spørsmål ang. din historie, jeg er journalist.

  sm (a) mastiff.no

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har sendt deg en mail idag :) Mvh Karianne

   Slett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett