Sider

06 juni 2019

Jeg setter pris på deg

Sikkert flere som kjenner igjen dette; jeg har i flere år kjempet mot den deppa følelsen av å være ufrivillig isolert og litt avglemt og det ønsket om å rett og slett forbli asosial og introvert fordi det føles behagelig og nødvendig. Kjempet for å huske bursdager, følge opp det venninner gjennomgår/oppnår, støtte og vise interesse, huske navna på andres barn etc...på tross av fraværende husk og konsentrasjonstrøbbel. Fordi vennskap skal jo være toveis.

Hadde det ikke vært for Facebook hadde jeg vel falt ut av det meste for lengst - med sosiale medier føler man ihvertfall at man har bittelitt kontroll, på noe. Jeg har gått med mye dårlig samvittighet for at jeg ikke tar mer initiativ til kontakt, at jeg er passiv selv på en passe god dag, at jeg avlyser ting...

I løpet av fjoråret og første delen av 2019 kjenner jeg at tankesettet endrer seg litt. Jeg føler mer og mer at det er greit å miste kontakt med venner og bekjente. Jeg har ikke lengre samme behov eller ork eller glede av det. Mye tapper mer enn det gir - ergo er det så godt å velge ting bort. Selv om det i utgangspunktet er hyggelige ting. Jeg var litt introvert og glad i eget selskap før jeg ble syk i 2010 også, men nå er det blitt veldig forsterket. Men, jeg er vel mer glad for min alenetid nå, jeg sparer energi til meg og mitt, til kjærestid med gubben og tenker at jeg ikke skal behøve å kjenne på så mye på dårlig samvittighet fordi jeg ikke klarer å følge opp vennskap.

Det er ikke min feil at livet mitt ble som det ble, det har jeg akseptert, og nå driver jeg også og aksepterer at min verden er blitt litt innsnevret og det er egentlig godt og helt greit, alle andre ting er jo på stell så da får jeg bare leve på det jevne og være fornøyd med det lille jeg har. Jeg orker ikke mer "burde"...orker ikke lengre bekymre meg for hva andre tenker om "passive" meg. Samtidig er jeg tidvis bekymret for å ikke bli inkludert i noe som helst lengre.

Hva med deg?

3 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett