Sider

22 mars 2014

Omplassering av fett!

Da ble det brått dags for fett-transplantasjon!

9.april kl 08.00 starter festen.

Det blir henting av fett fra flankene, og dette skal sprøytes inn i det skrapede området der de fjernet 16 lymfekjertler i 2010. Jeg er helt skrapa inn til beinet der og det er smertefullt å komme borti samt litt vondt å gå med BH pga dette.

Videre fylles det på over og på sidene av den eksisterende protesen. Dette fordi huden min er så tynn overalt der - man tar sikte på å forsterke huden ved fylle på dette ekstra fettet.

Alt dette kan gjøres med lokalbedøvelse, men siden det er litt store områder det dreiser seg om så velger dr. Kirurg å legge meg i narkose.

Flott!

Alt dette lurte du på.

07 mars 2014

Fatigue etter kreftbehandling

Sa jeg det?

For et par måneder siden opprettet jeg en gruppe på Facebook som heter "FATIGUE etter kreftbehandling".

Fatigue blir det informert fint lite om når man er underveis i kreftbehandlingsprosessen og det er mange som ikke vet at dette er noe de har eller kan få. Fastlegene og NAV har også liten kunnskap om Fatigue, noe som gjør det vanskelig å forklare seg og bli trodd.

Begrepet "fatigue" er latinsk og oversettes med utmattelse, svekkelse eller trøtthet. Det er graden av subjektiv opplevd energimangel som står sentralt. Den kan også beskrives som kroppslig ubehag og redusert funksjonskapasitet som ikke forsvinner ved hvile eller søvn.

Det er tydeligvis stort behov for en slik gruppe og vi er allerede over 130 medlemmer der. Så, hvis dette er noe du føler deg rammet av, uansett kjønn eller krefttype, så er det bare å melde deg inn og spre gjerne gruppe-eksistensen videre! :-)

Det er godt å skrive med likesinnede!